Bygningen Glenten

 
Glenten er et solidt byggeri med en smuk teglstensfacade i rødlige nuancer. Rent håndværksmæssigt og med hensyn til materialevalg er der ikke overladt noget til tilfældighederne. Det er 40 boliger på 90 til 148 optimerede m2 med en loftshøjde på 2,63 m. Derfor er det let at indrette lejlighederne efter den populære “kubik-meter-trend”, hvor alt areal udnyttes optimalt.

De store anvendelige altaner er desuden tegnet på en måde, så de i praksis vil blive oplevet som et ekstra værelse.


I kraft af varmeinstallationer, lysindfald, isolering osv. er Glenten et moderne, energioptimeret byggeri, som lever op til 2020 energikravene. Derfor kan du næsten ikke finde en mere miljørigtig og energivenlig bolig. Det giver både en god samvittighed, lave driftsomkostninger og et bedre indeklima med mere trivsel og komfort.

Alle 40 boliger i Glenten er UDSOLGT. Kontakt mægleren allerede nu og forhør dig om de stadig ledige boliger i Ternen og Klyden.

Kontakt mægler

Flotte lysindfald og mange udsigtspunkter

Flotte lysindfald og mange udsigtspunkterFlotte lysindfald og mange udsigtspunkter

Store, regulære altaner opleves som et ekstra rum i boligen

Store, regulære altaner opleves som et ekstra rum i boligenStore, regulære altaner opleves som et ekstra rum i boligen

I alle boligtyper fungerer det store, lyse spisekøkken som omdrejningspunkt

I alle boligtyper fungerer det store, lyse spisekøkken som omdrejningspunktI alle boligtyper fungerer det store, lyse spisekøkken som omdrejningspunkt

Fra de store tagterrasser er der udsigt over hele området

Fra de store tagterrasser er der udsigt over Amager og KøbenhavnFra de store tagterrasser er der udsigt over Amager og København

Regulære rum, som er lette at indrette

Regulære rum, som er lette at indretteRegulære rum, som er lette at indrette

Badeværelse i Glenten

Ejerlejlighedernes badeværelse i bygningen Glenten på StrandholmEjerlejlighedernes badeværelse i bygningen Glenten på Strandholm

Detaljer fra bygningen

 
Selvom Glenten er det første byggeri på Strandholmen, har både arkitekterne, entreprenørerne og byggefirmaerne bag projektet meget stor erfaring med netop denne type byggeri – både hver for sig og som team. Derfor får du et gennemtænkt byggeri med en meget høj finish-grad, som holder hvad det lover.

I alle boligtyper fungerer det store, lyse spisekøkken som omdrejningspunkt. Det danner en perfekt ramme om både en travl hverdag og en hyggelig sammenkomst.
Unoform er et originalt dansk designkøkken i banebrydende design. Udtrykket er let og minimalistisk med fleksibilitet og funktionalitet i højsædet i modulerne.

Badeværelserne er ligeledes indrettet med hvide skabe fra Unoform og med bruseafskærming i glas. Vaskemaskine og tørretumbler fuldender rummets funktionalitet.

Glenten

Glenten er en relativt sjælden fugl i Danmark. Med sin lange, kløftede hale og rustrøde farve er den røde glente en smuk og iøjnefaldende rovfugl. Den røde glente er en fantastisk flyver, som er ca. 25 % større end musvågen.
Den imponerende røde glente har givet navn til bygningen Glenten, som har en smuk teglstensfacade i rødlige nuancer

Variation og sammenhæng

 
Rent arkitektonisk er Glenten sammensat af forskudte bygninger med forskellige højder, der står sammen i grupper. Denne bygningstype giver en række fordele i form af gode lysforhold og udsigtsmuligheder for de enkelte lejligheder og en bedre integration i forhold de grønne rum omkring bebyggelsen, hvilket understøtter den overordnede intention med arkitekturen.

Tilsammen danner bebyggelsen et højdemæssigt terrasseret forløb fra to til ni etager. Byhusene varierer i etageantal, men er også trukket en smule fra hinanden i grundplan, således at der skabes en oplevelse af variation i det arkitektoniske udtryk og et tilhørsforhold til det enkelte byhus.

De forskudte bygninger hjælper ydermere til at bryde skalaen i byggeriet ned og skabe en fin vertikalitet i bygningsudtrykket. Dette tilfører bebyggelsen et dynamisk udtryk og tillader ekstra lys og vinduer i den enkelte lejlighed, som vil give beboeren oplevelsen af udsigt og kig til horisonten.
Bebyggelsens primære facademateriale er teglsten i forskellige brændinger og nuancer, der tilfører kvalitet, stoflighed og varme til bebyggelsen. Sekundære materialer på facaden udgøres af større glasfelter samt blandt andet sorte altaner, der skaber en detaljemæssig præcision til bebyggelsen og en kontrast til de murede facadepartier.

Facadens frem- og tilbagetrækninger tilfører en række fine mindre byrum og opholdsnicher i landskabsplanen, men også mulighed for at placere læ-givende og private altaner på facaden. Omkring stueetagen udnyttes det, at byhusene er trukket lidt fra hinanden til at skabe private forhaver, terrasser og mindre for-pladser ved ankomsten til bygningen.

Boligbebyggelsens tage udnyttes til at skabe private tagterrasser, som giver mulighed for at nyde solen og udsigten ud over vandet og byen.
Aftenstemning på Strandholmen
Aftenstemning på Strandholmen
© 2015 CMS by AJOUR&Communication Design by CZOO
Til top