Bygningen Klyden

 
Arkitekterne Holscher Nordberg har med Strandholmen skabt et smukt og velfungerende boligområde, hvor der er plads til at leve livet.

Når Klyden står færdigt vil stedets industrihistorie føles nærværende, og de rå materialer og højloftede lyse boliger vil lede tankerne hen mod New Yorks berømte og hippe "loft apartments".

Klyden er sammensat af flere bygninger, der forskyder sig både i plan og højde - hvilket karakteriserer alle husene i Strandholmen. Dette giver en række fordele i form af gode lysforhold og udsigt mod flere verdenshjørner for de enkelte lejligheder. Forskydningerne giver også en bedre integration mellem bygningen og de grønne rum omkring bebyggelsen.

Klyden rummer 61 boliger på 90 til 148 optimerede m2 og alle har en loftshøjde på ca. 2,70 m


Facaden fremstår i sorte mursten med brune nuancer og en passende grå fuge. Facadens frem- og tilbagetrækninger skaber en række hyggelige mindre byrum og op opholdsområder. Omkring stueetagen udnyttes forskydningerne til at skabe private terrasser til stuelejlighederne og mindre forpladser ved ankomsten til bygningen. Klatreplanter på facadens nederste etage er med til at skabe en visuel sammenhæng mellem bygning og landskab.
Bygningens tage udnyttes til private tagterrasser til de øverste lejligheder, hvorfra solen og udsigten ud over vandet og byen kan nydes.

Altanerne fremstår med et råt, industrielt udtryk, der skaber en kontrast mellem de murede facader og boligernes lyse interiør. Altanerne er forskudt horisontalt for at skabe bedst mulige lysforhold og minimere indblikket fra naboaltanerne.

Lejlighedernes indretning, kvalitets­materialer og store, flotte altaner er en lige så vigtig del af projektets DNA som de unikke bygningskroppe og de grønne områder mellem husene, med deres mange forskelligartede opholds- ­og aktivitetsmuligheder.

Kontakt mægler

Klyden

Klyden er en vadefugl, der er karakteriseret ved sine lange, blågrå ben og elegante sort-hvide fjerdragt. Med fejende bevægelser fra side til side bruger klyden sit iøjnefaldende og opadbøjede næb til at fange dyr fra havets bund ved lavvandede fjordkyster. I vinterhalvåret trækker klyden til Sydvesteuropa og Vestafrika.
Klyden lever i vandkanten og har givet navn til bygningen Klyden, som er placeret tæt på vandet

Detaljer fra bygningen

 
I alle boligtyper fungerer det store, lyse spisekøkken som hjemmets omdrejningspunkt. Det danner en perfekt ramme om både en travl hverdag og hyggeligt samvær.

Lejlighederne er indrettet med kvalitetmaterialer fra blandt andet uno form, Dornbracht og Miele. uno form er et originalt dansk designkøkken i høj kvalitet. Udtrykket er let og minimalisktisk med fleksibilitet og funktionalitet i højsædet i modulerne. Badeværelserne er ligeledes indrettet med hvide skabe fra uno form og med bruseafskærmning i glas. Rummets funktionalitet fuldendes med vaskemaskine og tørretumbler fra Miele.
Klyden er placeret på den ene af de to byggegrunde i Strandholmen, der ligger tættest på Øresund. Bygningen bliver den sidste der opføres af de seks bygninger, der tilsammen udgør boligområdet Strandholmen. Og modsat de første indbyggere på Strandholmen vil man i Klyden flytte ind i et område, der er næsten færdigt.
Klyden ligger tæt på Øresund
Klyden ligger tæt på Øresund
© 2015 CMS by AJOUR&Communication Design by CZOO
Til top